Што е PhiLings

587

Постојат два вида на третмани што можат да се извршат од третманот PhiLings – microneedling и PHI-Ion. Овие може да се работат во комбинација или одделно, во зависност од индикациите за третманот.

PhiLings Microneedling

Постапката е во насока на стимулирање на микроциркулацијата и на природните процеси на регенерација и продукција на колаген. Микро-пункции се нанесуваат рачно, во регионот од најистакнатите брчки или промени на кожата, со помош на PHI NeedlePen системот за поширока област на кожата на лицето. Микро-иглички навлегуваат во кожата на длабочина од 0,2 – 0,75 милиметри, а постапката се смета за безболна. За време на третманот, специјално дизајниран и патентиран раствор(гел) се нанесува на површината на кожата што постепено се апсорбира. По третманот, на клиентот се издава со посебен производ за пост-третман(Ultimate Skin Cocktail и PhiSoothing крема) Проследено со детални инструкции за употреба. Прописниот пост-третман е од големо значење.

Резултатите добиени од третманот се: хидратацијата на кожата, зголемениот тон на кожата и мазност предизвикуваат постоечките брчки да бидат помалку видливи и кожата да изгледа подмладена. Резултатите стануваат видливи 24 часа по процедурата и ќе траат неколку месеци. Постапката се повторува до три пати со десет до четиринаесет дена пауза.

По завршување на постапката, кожата ќе биде црвена, слично како умерена изгореница. Исто така може да се доживее затегнатоста на кожата и блага осетливост на допир на областа која се третира. Ова во голема мера ќе се намали по неколку часа по третманот и во следните 24 часа кожата во потполност ќе се стабилизира.

PhiLings Phi-Ion

Tретманot na PHI-Ion се базира на создавање на серија на минута точки во непосредна близина на тензичните линии на кожата. Овој процес предизвикува инстант контракција и затегнување на кожните влакна за да се создаде лифтинг, ремоделирање и подмладувачки ефект. Phi-Ion уредот користи плазма состојба на материјата. Принципот вклучува јонизација на гасовите од атмосферскиот воздух за да се создаде микро електрично празнење предизвикувајќи сублимација на вишокот од површниот слој на кожата. Овој метод може да се користи за лекување на одредени области на интерест, без оштетување на околното ткиво или несакани примена на топлинска енергија на нив.

PHI-Ion обезбедува ефикасна не-хируршки blepharoplasty (корекција на очни капаци). Може да се користи за не-хируршки лифтинг на вратот, третман на лузни вклучувајќи лузни од акни, како и затегнување на брчките. Исто така, може да се отстранат флеки од кожата.

Овој револуционерен метод е способен за вршење на процедури и постигнување на резултати споредени со резултати од козметичка хирургија, вклучувајќи: корекција на очните капаци, лифтинг на вратот, лузни од акни, стрии, брчки и линии, марионета линии, флеки и др

Еден третман обично е доволен за да се постигнат посакуваните резултати. По еден месец, на контролна проверка, естетичарот одредува дали е потребен дополнителен третман. Резултатите се очекува да траат најмалку 9 месеци.