Active Clearing

GREEN PEEL ACTIVE CLEARING – хигиенски третман

Кожата не е чиста само ако се мие со вода, сапун или со препарат за отстранување на надворешна нечистотија, туку кога ќе се прочистат сите нејзини длабински слоеви.
Воспалената масна кожа со акни бара посебна нега која секогаш започнува со длабинско чистење. Кожата е невозможно дабински да се прочисти во домашни услови, затоа најсоодветен начин го препорачуваме Active Clearing од програмата на GREEN PEEL.

Тоа е хигиенски третман кој може да се направи на два начина:
-Со природни, органски билки без никакви хемиски или синтетички додатоци кои немаат никакви негативни последици или со ензими, во зависност од осетливоста на кожата.

Третман за редукција на прекумерно лачење на себум,отсранување на задебелувањето, на нечистотии и нормализирање на бариерната функција на кожата.
Го смирува воспалението, ја одржува влажноста на кожата.

Пред секој третман обавезна е консултација со наше стручно лице.

Лајкувајте и следете не на социјалните мрежи
Facebook
Google+
http://phibrowsmacedonia.com/active-clearing
Twitter
Instagram