Aftercare (пост-третман) за PhiLings

332

PHI-ION

Во третираната област ќе се појават групи од жолтеникави дамки со дијаметар до 0,2 мм и ќе останат видливи до 5 дена. Oчните капаци може да бидат отечени и клиентот може да почувствува пецкање. Не постои пост-третман крем што треба да се примени. Клиентот може да користи пудра за покривање на третираната област. Меѓутоа, ако има чувство на пецкање, може да се прекрие со фолија на која има PhiSoothing крема. Несаканите ефекти треба да исчезнат во рок од 7 до 10 дена.

По третманот, не:

• користете агресивни хигиенски производи (парфеми, сапуни итн.)
• користете пудри и прашоци во првите 24 часа
• се изложувајте на директна сончева светлина 2 дена во никој случај, со строга препорака за носење темни очила за сонце и шапка
• користете сауна, базени, јавни бањи и солариуми во првите 5 дена
• да се изложите на физички напор и спортски активности придружени со прекумерно потење за 5 дена

MICRONEEDLING

По постапката, кожата ќе биде црвена и возбудена на сличен начин како умерени изгореници. Исто така, може да почувствувате затегнатост на кожата, пецкање и благо чувство на допирање на површината што се третира.
Овие ефекти ќе бидат значително намалени по неколку часа од третманот и по 3 дена најочигледна еритема ќе биде ослободена.

Веднаш по третманот, лекарот/техничарот ја применува PhiFace After Treatment Mask и му дава на клиентот PhiSoothing крема и Ultimate Skin Cocktail со детални упатства за употреба.

PhiSoothing крема треба да се нанесе на тенка фолиа преку третираната површина секогаш кога е присутно чувството на пецкање и / или затегнување.

Ultimate Skin Cocktail – гел се нанесува на кожата на кожата три пати на ден (наутро, попладне и ноќе) почнувајќи од вечерта по третманот. Оваа постапка треба да се следи следните 4-5 дена.

По третманот, не практикувајте:

• миење на лицето 24 часа
• изложување на кожата на директна сончева светлина 24 часа, со строга препорака да носите шапка
• користење на шминка во првите 24 часа
• користење основи и пудри во првите 48 часа
• користење сауна, базени и јавни бањи, солариум во првите 5 дена
• изложување на физички напор и спортски активности придружени со прекумерно потење за 5 дена
• користење Ботокс или Филтри во наредните 3 недели