Black Clearing

Black Clearing - Козметички третман за нечиста и мрсна кожа

Нечиста кожа и мозолчиња? Не, благодарам!

Било тинејџери или возрасни, сјајна кожа, комедони, пустули и папули често влијаат на менталната рамнотежа. Оваа состојба на кожата е под влијание на разни причини, како што се наследноста, хормоните, бактериите, стресот или дури и влијанијата од животната средина. Black Clearing третман  е ефикасен против оштетена кожа, мозолчиња, па дури и акни и на тој начин придонесува значително да ја прочисти и да ја измазни на дол приод

Цел на козметичкиот третман против оштетена кожа и мозолчиња

Целите на третманот со Black Clearing против акните, нечистата кожа и мозолчињата се намалување на себумот, отстранување на кератинизацијата на површината на кожата, елиминација на нечистотиите и нормализација на бариерата на кожата.

Особено е важно воспалението да се инхибира и да се одржува влагата на кожата. За време на професионалниот третман кај вашиот козметичар се користат специјални производи од нашата derma.cosmetics серија РЕГУЛИРАЊЕ. Секој кој страда од оштетена кожа и мозолчиња, па дури и акни ќе добие чиста лицето на кожата и свеж тен со третманот на кожата.

Пред секој третман обавезна е консултација со наше стручно лице.

Лајкувајте и следете не на социјалните мрежи
Facebook
Google+
http://phibrowsmacedonia.com/black-clearing
Twitter
Instagram