GREEN PEEL® HERBAL PEELING

259

Историја на оригиналниот GREEN PEEL® HERBAL PEELING:

  • Пред 50 години Christine Schrammek, козметичар и експерт за убавина, веќе ги изведуваше првите кожни пилинзи со билни екстракти за да ги ублажи или отстрни разните проблеми со кожата.

  • Нејзината љубов кон билниот свет беше разгорена од нејзините родители, кои поседуваа многу широко и традиционално познавање за разни билки, нивните својства и апликации.

  • Во 1958 година, Christine Schrammek за првпат ги спроведува своите, сопствени развиени третмани на билни пилинзи на медицинската академија во Хинденбург во соработка со научниот директор и дерматолог проф. Д-р Horazak

Кога нејзината ќерка, дерматолог и алерголог Dr. med. Christine Schrammek-Drusio, го презеде управувањето со семејниот бизнис пред повеќе од 20 години, третманот за билен пилинг стана научно поткрепен, а спектарот на третмани на билен пилинг метод, GREEN PEEL® постојано се прошири.

Дополнително, овој уникатен однос помеѓу дерматологијата и козметологијата доведе до развој на поефективни, професионални третмани и производи за нега на кожата базирани на дерматолошки принципи: Dr.med. Christine Schrammek derma cosmetics серија за нега на кожата.

Природниот, оригинален GREEN PEEL® HERBAL PEELING е успех во светот повеќе од 60 години.

CLASSIC • ENERGY • FRESH UP -3 дерматолошки развиени методи на третман за успешно решавање на проблеми.

Нова кожа за 5 дена

Пред повеќе од 60 години, Кристин Шраммек обезбеди основа за оригиналниот GREEN PEEL® Хербален пилинг третман, кој им помага на луѓето со различни проблеми со кожата за да добиете чиста, здрава и мазна кожа. Основата е мешавина од осум посебно избрани билки кои содржат ензими, минерали и витамини, кои се масираат во кожата. Третманот на билен пилинг беше физички развиен и проширен од нејзината ќерка, дерматологот Dr. med. Christine Schrammek-Drusio, и денес е применет од страна на естетичари и доктори низ целиот свет. Променливите количини на билни растителни мешавини овозможуваат GREEN PEEL® Herbal Peeling Treatment да се прилагоди на индивидуалните услови на кожата и личните цели за третманот.

Оригиналниот GREEN PEEL® Хербален пилинг третман е исклучиво понуден од сертифицирани естетичари и лекари.

Регенерација и обновување со пилинг ефект

Овој е “класичен” кај третманите GREEN PEEL®. По темелна проценка, мешавината на Herbal Peeling интензивно се масира во кожата. Циркулацијата на крвта е зголемена, снабдувањето со кислород и исхрана е подобрена и обновувањето на кожата е стимулирано. Овој ефект се прекинува од два до пет дена во зависност од текстурата на кожата со повеќе или помалку силен пилинг процес на кожата. Во текот на овој период, кожата треба да се третира дома со посебни dr. Schrammek производи за нега на кожа. За да се заврши GREEN PEEL ® Herbal Peeling Treatment Classic, естетичарот завршува со финален третман по пет дена и ја храни сега особено рецептивната кожа со вредни состојки.

Успехот на оригиналниот GREEN PEEL® Herbal Peeling Treatment Classic со децении зборува за себе. Тоа е решение за различни проблеми со кожата на лицето и на телото.

Тие вклучуваат:

Зголемени пори, себороична кожа
Нечиста кожа, цисти на себум
лузни
Кожа склона кон предвремено формирање на брчки со виснати контури на лицето
Кожа оштетена од сонце
Профилаксија против стареење
Некои форми на хиперпигментации
Стрии
Зголемување (виснување) на кожата на телото (абдоминален ѕид, горниот дел на рацете, бутовите)

 

Виталноста и регенерацијата започнуваат без ефект на пилинг

Овој третман со природни билки значително обезбедува енергија. Ја стимулира циркулацијата и метаболизмот на крвта и на тој начин доведува до природно подобрување на текстурата на кожата без ефект на пилинг. GREEN PEEL® Energy ја снабдува вашата кожа со природната енергија што му е потребна за обновување на клетките. Тоа помага да се намалат појавите на кожата поврзани со староста, како и нечистотии, лузни и пигментни нарушувања. Третманот видливо го подобрува изгледот на кожата и ја усогласува неговата површина. Таа работи идеално ако се повторува, интензивно неколку пати во годината.

Зголемена свежина. Без ефект на пилинг.

Со овој метод, исто така, нема ефект на пилинг. Наместо тоа, кожата е стимулирана и освежена со природни билки. Циркулацијата на крвта е стимулирана, отворените пори и кожата сега можат оптимално да ги апсорбираат состојките на подоцнежната нега на кожата. GREEN PEEL® Fresh-Up ги витаминизира клетките и вашата кожа блеска со нова свежина. Ова е причината зошто овој третман е идеално решение за уморна кожа без свежина и служи како ефикасен превентивен помошник против предвремено стареење и губење на еластичноста – дури и ако вашата кожа уште не ги покажува знаците на стареење.