GREEN PEEL®

Моќта на билкитe - тајната на GREEN PEEL® Fresh Up, Energy & Classic

Што е толку посебно за оригиналниот GREEN PEEL® хербален пилинг третман?

Оригиналниот GREEN PEEL® Хербален пилинг третман е еден од најуспешните методи за регенерација на кожата и еден од најкомпатибилните за кожата во исто време. Само билни состојки и посебна масажа можат да иницираат обновување на кожата. “60 години постојано го развиваме нашиот метод и ја оптимизираме хербалната мешавина. Тоа е исто така причина зошто денес можеме да понудиме решенија за речиси сите состојби на кожата “, објаснува д-р Мед. Кристин Шраммек-Друзио. “И покрај обемниот развој, основниот состав на нашата хербална смеса не се промени. Тоа е срцето на нашиот метод “.

Од што е направена билната смеса?

Хербалната мешавина GREEN PEEL® се состои од лисја во прав, цвеќиња, никулци и корења од посебно избрани растенија. Шест растенија имаат уникатна улога во хербалната мешавина. Ова се Коњска опашка, Алое Вера, Ribwort, Lungwort, Панси и Невен. “Некои од билките се користат како лековити растенија уште од средниот век. За други, нивните посебни придобивки можат да се добијат само во комбинација со други растенија. Нашата GREEN PEEL® хербална мешавина претставува збир од нашите знаења за растенијата и децении искуство во оваа област “, додава д-р Мед. Кристин Шраммек-Друзио.

Детали за најважните билки

Коњска опашка

Коњската опашка се смета за исклучително непослушен плевел во вашата градина – што веројатно е причина зошто таа не се зема во предвид долго време. Но, коњската опашка е всушност старо лековито растение. Разгранетото растение го намалува воспалението, а исто така обезбедува зајакнување и заштитен ефект. Коњската опашка содржи многу силициумска киселина. Ја подобрува структурата на кожата, ослободува блокади, како и ја зајакнува и ја подобрува еластичноста на сврзното ткиво.

Алое Вера

Ефектот на разладување, антивоспалителни и лековитите ефекти често ја прават Алое Вера популарна состојка во производи по сончање. Но, Алое Вера има многу повеќе својства, што го прави толку вредно за зелената мешавина GREEN PEEL®. Алое Вера содржи различни ензими, витамини, олигосахариди и амино киселини. Смирувачки и навлажнува.

Ribwort

Растението со широки, силни лисја се нарекува и расадник или бакхорн. Таа содржи многу силициумска киселина, танини и минерали. Ribwort ја зголемува регенерацијата на оштетените клетки и го забрзува клеточниот раст. Билката содржи споредна растителна супстанција наречена аукубин, која има антибактериски ефект и ги намалува иритациите. Затоа се смета за стар лек за убоди од инсекти.

Lungwort

Малото растение со нежни цветови е полно со изненадувања. Во популарната медицина, се користи за лекување на пулмонални болести и за надворешно лекување на рани. Lungwort е богат со силициумска киселина, танини и минерали. Таа ја поддржува клеточната регенерација, предизвикува нагризување на кожата и има астригентни својства. Овие својства се она што ја прават билката толку важна за GREEN PEEL®.

Pansy

Во минатото Панси биле познати како “билки за девојчиња со оштетена кожа”. Панси содржат каротеноиди и деривати на салицилна киселина и помагаат во нечисти, воспалени услови на кожата. Дивиот Панси е традиционално лековито растеније и се препорачува за многу кожни болести. Смирувачкиот ефект е изведен од неговите тревни лисја. Тие го олеснуваат заздравувањето на раните, го олеснуваат чешањето и имаат антибактериски ефект.

Невен

Билката со светло-жолто-портокалови цветови е старо лековито растение, која се покажа како ефикасна, особено во заздравувањето на раните. Нејзините цветови може да се најдат во салвуси, тинктури и инфузии. Невенот не само што помага раната да се затвори, но исто така може брзо да ги намали воспаленијата и да има антибактериски ефект. Покрај тоа, ја активира клеточната поделба.

“Природата продолжува да нè изненадува со својата моќ за лекување. Со нашата билна мешавина GREEN PEEL®, ние свесно работиме на оваа способност. “
Д-р Meд. Кристин Шраммек-Друзио

3 методи на GREEN PEEL®

Дознајте повеќе за GREEN PEEL ® Classic
Дознајте повеќе за GREEN PEEL® Energy
Дознајте повеќе за GREEN PEEL® Fresh-Up
Лајкнете и следете не на социјалните мрежи
Facebook
Google+
http://phibrowsmacedonia.com/green-peel
Twitter
Instagram