HYALURONICA®

HYALURONICA ®

HYALURONICA ® е иновативен асортиман на гелови засновани на хијалуронска киселина кои ги задоволуваат сите ваши лични потреби и специфични барања. Производите се дизајнирани да ги спречат сите видливи знаци на стареење на кожата и да го задржат убавиот младелачки изглед на вашата кожа. Секој од производите (1, 2, 3 и Mesolift) има различни концентрации на вкрстена хијалуронска иселина (Mesolift содржи не-вкрстена хијалуронска киселина), што им овозможува на медицинскиот персонал да обезбеди решенија за секој поединечен случај. За краток временски период, можете да го намалите изгледот на брчките на лицето (брчки, назолабилни брчки, пушачки, итн.). Губење на волуменот на лицето или подобрување на одредени детали (како контура на усната или зголемување на усните), или можете да и дадете големо навлажнување за да се задржи свежината долго време.

Хијалуронска киселина

Хијалуронска киселина е природна супстанција која се наоѓа низ целото човечко тело и во сите ткива на кожата. Кога не е врзана со други молекули, се врзува за вода и ја прави вискозна. Бидејќи ХК е една од молекулите што по природа најмногу апсорбираат вода, и се со многу предности за човечкото тело, може да се опише како “крема за навлажнување од природата”. Поради својата уникатна способност да се поврзе со вода, хијалуронската киселина помага да и се даде на кожата облик и волумен. Таа има важна функција како кремаза навлажнување, сензор за волумен и лубрикант за кожата, зглобовите и очите. Со своите извонредни својства за козметичко полнење и нега на кожата, хијалуронската киселина е многу популарна кај дерматолозите, естетичарите, пластичните хирурзи и кожни терапевти ширум светот.

Зошто Hyaluronica® ?

Филерите се нехируршки естетски третмани кои се користат за да се обезбеди помлад изглед на кожата со враќање на нејзиниот волумен. Тие се користат главно во кожата на лицето и усните. Дермалните филери ги намалуваат или елиминираат видливите знаци на старост, како што се фини линии, брчки и имаат инстант ефекти веднаш по третманот. На возраст од 25 години се видливи првите знаци на возраст – околу очите и носот се создаваат линии за изразување, кожата почнува да ја губи својата природна хидролипидна заштита и почнува да губи еластичност. По 45, тенчење на кожата започнува поради губење на основната маст. Формирањето на колаген и еластин е побавно и на тој начин кожата губи голем дел од својата сила и еластичност.

Лајкнете и следете не на социјалните мрежи
Facebook
Google+
http://phibrowsmacedonia.com/hyaluronica
Twitter
Instagram