PhiLings

Што е PhiLings?

PhiLings Plasma Technology е врвен третман за подмладување и затегнување на кожата, кој се состои од низа од различни техники проследени со посебна и задолжителна нега после третманот.

Кожата постојано е изложена на негативни ефекти на надворешните фактори и затоа нејзината природа е базирана на постојано обновување и регенерација. Синтетичките и регенеративните способности се намалуваат со процесот на стареење и прво се гледа на кожата каде се намалуваат метаболичките способности на синтезата и распоредот на колагенските влакна.

Третманот PhiLings претставува исклучителен начин за “будење” и одржување активности на природните процеси на регенерација на кожата и синтеза на колагенски влакна лишени од процесот на стареење.

Оваа постапка ги прави постоечките брчки помалку видливи поради длабоката хидратација на кожата и стимулацијата на производството на колаген што ја прави областа поцврста и отпорна на понатамошно продлабочување на кожните набори и линии.

Првиот важен начин да го стимулираме нашето тело да произведува колаген и да ја ревитализира кожата е голем број на микро пункции со посебни карактеристики, длабочини, дијаметар, па дури и материјалот од кој микро-игличките се направени.

Во текот на оваа постапка, кожата се третира со гел раствор на витамини и хијалуронска киселина што ги поврзува метаболичката вода со себе и води кон длабока хидратација.

Вториот чекор е создавање на специјални “оштетувања” со плазма во брчките кои имаат двоен ефект. Првиот ефект е моментално затегнување на кожата, а вториот е фокусиран на создавање фиброзно ткиво кое ќе ја изедначи површината на кожата и ќе спречи понатамошно продлабочување на постојната нерамномерност.

Со цел да се постигне целосен интензитет на синтеза на колаген и максимални ефекти, кожата се “храни” со специјално дизајниран витамински коктел и стимулирачки супстанции потребни за овој процес во следните 5 дена.

PhiLings Plasma Technology се препорачува како превентивен анти старечки третман за клиенти меѓу 30 и 40 години еднаш на секои 6 месеци. За клиенти постари од 40 години, се препорачува како решение за моментално подобрување на состојбата на кожата во серија од 3 третмани со 2 или 3 недели помеѓу, еднаш до двапати годишно, доколку е потребно.

Во зависност од секој поединец и во зависност од резултатите што би сакале да ги постигнат. Овие техники може да се користат за лекување на лицето, вратот и деколтето.

PhiLings е револуционерна процедура на facelift, која не бара хирургија. Ја затегнува и ја подкрева кожата со брзи резултати.

Исто така е и нехируршки неинвазивен третман кој ги намалува вишокот на кожа, подочњаци и брчки. Тоа е револуционерен во израмнување на брчки и затегнување на очните капаци, драматично намалувајќи ги виснатите очни капаци.

Како работи?

Phi Ion уродет создава тенок плазматски зрак кој се пренесува од врвот на анодата до кожата во точка со големина од милиметар. Оваа површна точка ја минимизира кожата во непосредна близина – со што се намалува вишокот на кожата, затегнување на очниот капак / подочњак.

Серија мали кафени точки се стратешки поставени за постигнување на посакуваниот резултат за вишокот на кожата. Кожата околу точките се стегнува и ги влече клетките. Тоа е единствениот третман за успешно намалување на вишокот на кожа.

Резултатите?

Очните капаци се чувствуваат полесни, со тешката кожа масовно намалена. Очните капаци се исто така се помазни, без вишок набори на кожата. Примената на шминка е полесна и ја зголемува долговечноста!

Facebook
Google+
http://phibrowsmacedonia.com/philings
Twitter
Instagram

Резултати од PhiLings