Sensitive Treatment

Сензитивноста на кожата е под влијание на бројни ендогени и егзогени фактори. Меѓу нив се и хормонските нивоа, возраста, производството на себум, лошата исхрана, лошата циркулација, лековите, климата, влажноста на воздухот, годишните времиња, УВ зрачењето, честите контакти со вода, растворувачи, сапуни, механички иритации, стрес и пред сè психолошки аспекти.

Резултатите се често чувство на затегнатост и црвенило и суви кожни дамки или дури и алергиски реакции.

Третманот SENSITIVE е програма против стрес за чувствителна кожа!

Чувствителни производи ја смируваат и смируваат нагласената, црвена кожа и ја зајакнуваат неговата отпорност кон надворешни стимули и иритации. Црвенилото и чувствoтo на затегнатост се намалуваат и содржината на влага во кожата се зголемува со траен ефект. Сите производи за чувствителна нега на кожата имаат висок степен на толерантност бидејќи не содржат парфеми или минерални масла.

Лајкувајте и следете не на социјалните мрежи
Facebook
Google+
http://phibrowsmacedonia.com/sensiderm-treatment
Twitter
Instagram